Org.: 986 970 940 | Postboks 38, 4001 STAVANGER | Telefon: 467 87 385 | Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Hafrsfjord Pistolklubb har som et av sine viktigste mål å spre kunnskap og gjøre sporten vi driver med tilgjengelig for flest mulig. Hos oss er alle velkomne, det eneste vi krever av deg er at du tar del i å opprettholde det gode miljøet og samholdet vi har i klubben samt innretter deg etter de til enhver tid gjeldende regler.

Enkeltpersoner som ønsker å prøve og skyte er hjertelig velkomne til oss. Ta kontakt med oss på email: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. så setter vi deg opp på første ledige grunnkurs i skyting. Disse kursene gjennomføres normalt et par ganger pr. måned, avhengig av påmelding og vi har en kapasitet på inntil 6 personer pr. kurs. Kursene blir normalt lagt til mandager hvis ikke annet blir meldt for det spesifikke kurset. Vi har dessverre ikke anledning til å ta opplæring uten avtale. Det blir satt opp egne kurs for engelskspråklige ved behov. Ta med deg legitimasjon når du kommer på opplæring. Den generelle aldersgrensen hos oss er 12 år i følge med foreldre/foresatte. For unge skyttere så må vi også forbeholde oss retten til en modenhetsvurdering. 


Skyting med pistol er en krevende idrettsform. I tillegg til strenge regler så kreves det også trening for å bli god.
Det å få et våpen til å smelle er nok ganske enkelt for de fleste, men det å treffe blinken kan være en utfordring og ikke minst det å få alle de 60 konkurranseskuddene mest mulig i senter av blinken er en øvelse som krever stor grad av tålmodighet, målrettet arbeid og vilje til å gjennomføre. Noen mennesker er natur talenter og treffer bra med en gang, men for de fleste av oss så er det trening og atter trening som gjelder. Gleden ved å nå målene sine som et resultat av mye godt arbeid er det imidlertid ingen tvil om at er formidabel.Vi i Hafrsfjord Pistolklubb har som nevnt et mål om å gjøre sporten vår tilgjengelig for flest mulig. For å få til dette så har vi blant annet åpnet for teambuildinger eller andre samlinger, f.eks. vennegjengen. Det vi gjør da er å åpne skytebanen utenom vanlig treningstid og så gjennomføre et lukket arrangement. Vi har kapasitet til å ta opptil 14-15 personer pr. i dag på en slik tilstelning, det optimale antallet er nok noe lavere, inntil 12 personer men et par til går det også. Vi får alltid til noe, i HPK er regelen å lete etter muligheter, ikke begrensninger.